Kissallesi leikkiminen on aivan yhtä tärkeää kuin syöminen ja nukkuminen: se pitää hänet terveenä. Leikillä vältetään pitkästyminen, se stimuloi luontaista metsästysviettiä, pitää lihakset ja nivelet terveinä, sekä taistelee stressiä, masennusta ja vähentää käytösongelmia. Lisäksi se vahvistaa suhdettanne! Eli sinulla on paljon syitä leikkiä kissasi kanssa, mutta jokainen kisu ei välttämättä ole innokkain temuaja. Joskus heitä ei vain yksinkertaisesti kiinnosta. Jos olet ollut hoitamassa vieraita kissoja, olet ehkä huomannut, etteivät kaikki kissat ole olleet halukkaita leikkimään kanssasi. Miksi näin? Listasimme 5 syytä ja ratkaisua siihen, miksei kissasi leiki kanssasi.
1. Ette ole hetkeen leikkineet
Haluaisitko leikkiä enemmän kissasi kanssa? Edellisestä kerrasta on kuitenkin vierähtänyt jo tovi? Kissasi ei välttämättä ymmärrä, mitä häneltä haluat. Kissa saattaa myös vierastaa uutta hoitajaa ja tarvitsee siten hetken tutustua sinuun paremmin, ennen kuin innostuu leikkimään.
Ettekö ole leikkineet hetkeen? Älä luovuta, vaan yritä tehdä leikistä houkuttelevampaa. Eikö kissaasi vain kiinnosta? Yritä myöhemmin uudestaan. Kokeile johdonmukaisesti sisällyttää päivääsi 2 leikkihetkeä, niin kissasi hoksaa mistä on kyse ja oppii jopa odottamaan yhteistä hetkeänne!
2. Lelu ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen
Yritä löytää omalle kissallesi mahdollisimman mielenkiintoinen ja toimiva lelu. Kissat rakastava leluja, jotka näyttävät saaliilta: höyhenelliset ja karvaiset lelut toimivat usein hyvin. Kiiltävät sekä rapisevat lelut ovat myös suosittuja, kuten lelut, jotka sisältävät kissanminttua. Onkilelut ovat monen lemppareita ja toiset innostuvat laser-osoittimesta!
Lelujen ei tarvitse olla kalliita: Palloksi rypistetty paperi, pingispallo tai vessapaperi hylsy voivat tehdä ihmeitä. Tilasitko tai ostitko jotain, jonka mukana tuli pahvilaatikko? Jätä laatikko kissan saataville. Se on täydellinen piilo! Lue täältä lisää itsetehdyistä kissanleluista!
Huom: Muista että kissat kyllästyvät leluihinsa helposti. Vaihda niitä siis ajoittain. Laita lelu pois muutamaksi päiväksi ja jälleen kissasi saa lelusta aivan uudenlaista tarmoa.
[[{"type": " media "," view_mode ":" media_large "," fid ":" 6454738 "," attributes ": {" alt ":" "," class ":" media-image "," typeof ":" foaf: Image " }}]]
3. Leikki itsessään ei ole kiva
Leikkiminen pääsääntöisesti stimuloi kissan luontaista metsästysviettiä. Leikin tulee siis olla haaste kissallesi! Lelun roikottaminen kissan naaman edessä ei välttämättä saa aikaa toivottua reaktiota. Kokeile vetää lelua poispäin kissasta. Näin kissalle tulee vaikutelma, kuin saalis juoksisi karkuun. Vaihtele myös nopeutta: Hitaasti ja sitten nopeasti ja jälleen hitaammin. Muista antaa kissasi myös onnistua silloin tällöin, jotta hän saa palkkion tekemästään työstä!
4. Väärä kellonaika
Kissat nukkuvat keskimäärin 18 tuntia päivästä, ja suurimman osan siitä nimenomaan päivällä. Jos siis yrität leikittää kissaasi parhaimpaan päiväuniaikaan, voi kiinnostus olla minimaalista. Tarkkaile siis kissasi rutiinia. Usein heillä on ’aktiivinen pyrähdys’ suunnilleen samaan aikaan päivästä: jäänne metsästystavoista ja vaistoista. Aikaisin aamulla ja myöhemmin illalla, kissat usein heräävät ja säntäilevät ympäriinsä n. 15 minuutin ajan. Käytä se energia leikkimiseen!
5. Leikki kestää liian kauan…tai liian vähän aikaa.
Jos kissasi ei vielä kerennyt hoksaamaan mitä ajoit takaa ja luovutat sen takia, kesti leikki todennäköisesti liian vähän aikaa. Myös vastakohta voi olla mahdollinen: kissat mieluimmin leikkivät pienissä (max. 5 minuuttia) pyrähdyksissä useaan kertaa päivässä, kuin kerralla pitkään. Se saa heidät pitkästymään. Suunnittele leikkihetket siis lyhyiksi episodeiksi ja ajoita ne kissasi aikataulun aktiivisimpiin hetkiin.
Kissan hoitaja leikkimään kissasi kanssa
Täytyykö sinun olla poissa kotoa paljon? Tuntuuko siltä, ettei kisusi saa tarpeeksi huomiota ja leikkiseuraa? Varaa mukava kissan hoitaja joka ottaa sydämen asiakseen haastaa kissasi leikkiin.