Koira hoitoon lemmikinhoitajan luokse? Näistä asioista teidän tulisi jutella. Vietkö koirasi hoitoon lemmikinhoitajan luokse? Mikä mukava kokemus parhaalle kaverillesi! Onkin erittäin tärkeää varautua tilanteeseen hyvin. Parasta varautumista on käydä lemmikinhoitajan kotona, jossa koirasi voi tutustua uuteen ympäristöön ja voitte keskustella odotuksistanne.
Aikaisemmassa blogikirjoituksessamme kävimme läpi sitä, kuinka paljon vastuullisuutta ja valmisteluja kunnon lemmikinhoitajana oleminen vaatii. Tämän takia on tärkeätä kysyä juuri oikeat kysymykset Meet & Greetin aikana. Mutta mitä kaikkea pitää ottaa huomioon, kun lemmikinhoitaja hoitaa koiraa omassa kotonaan? Mistä silloin pitää muistaa puhua? Oikea vastaus on: kaikesta mahdollisesta, mitä mieleen juolahtaa.
Koiran käyttäytyminen.
Kerro koiranhoitajalle koirasi luonteesta tarkasti ja rehellisesti. Onko koirasi iloinen hännänheiluttaja? Aktiivinen? Mistä leluista se pitää? Kuinka koirasi käyttäytyy lasten, toisten koirien tai kissojen kanssa? Vetääkö koirasi hihnassa? Onko koirasi itsenäinen, tai ujo? Pitääkö koirasi automatkoista? Millaisissa tilanteissa koirasi haukkuu? Onko koirasi sylikoira, vai pysytteleekö mieluummin omissa oloissaan? Saako koiraasi päästää sohvalle, kerjääkö koirasi? Onko koirallasi eroahdistusta, tai saattaako se pureskella tavaroita? Kysymyksiä on paljon ... Koiranhoitaja kuitenkin haluaa tietää kaiken, ja oppia tuntemaan koirasi hyvin.
Millainen on koirasi normaali päivä?
Kerro koiranhoitajalle minkälainen koirasi päivärutiini on. Kuinka usein käytte lenkeillä, missä ja mihin aikaan? Kuinka pitkiä lenkkien on hyvä olla? Kerro mihin aikaan koirasi saa ruoan, ja mitä ruokaa sille annetaan. Tarvitseeko samalla antaa lisäravinteita, tai lääkkeitä? Milloin koirasi nukkuu, milloin se on aktiivinen ja missä se nukkuu mieluiten päiväunet, yöunet ja voiko koiraasi jättää yksin kotiin? On tärkeätä yrittää pitää rytmit samanlaisia, jos se vain on mahdollista.
Millaisia lemmikinhoitajan päivät tulisivat olemaan?
Kysy mitä suunnitelmia lemmikinhoitajalla on hoitojakson aikana. Onko hoitajalla harrastuksia, ja kuinka hoitokoira mahtuu suunnitelmiin? Joutuuko koirasi olemaan hoitajan kotona yksin, ja sopiiko tämä sinulle? Vaikka koirallasi ei normaalisti olisi eroahdistusta, siitä voi tuntua oudolta jäädä yksin tuntemattomaan ympäristöön. Varmista, että hoitaja tulee viettämään koiran kanssa tarpeeksi aikaa. Pyydä voisitko nähdä koko asunnon, siltä osin, minne koirallasi tulisi olemaan pääsy. Näin voit varmistaa, että asunto näyttää turvalliselta juuri sinun koirallesi, ja että siellä on rauhallisia nukkumispaikkoja. Kysy niin paljon kysymyksiä kuin on tarvetta: kyse on kuitenkin koirasi varakodista!
Keskustelkaa säännöistä.
Anna lemmikinhoitajalle vinkkejä kuinka kouluttaa koiraasi hänen luonaan. Jokapäiväiseen elämään kuuluu rajojen ylläpito, ja esim. ahneille koirille ei voi yhtäkkiä antaa herkkupalaa pöydästä. Varmista, että hoitaja tietää millä, ja milloin, palkita koiraasi hyvästä käytöksestä. Keskustele koirasi tuntemista säännöistä ja käskyistä. Ehkäpä koirasi saa nukkua sohvalla luonasi, mutta se ei välttämättä sovi lemmikinhoitajalle. Koirat pärjäävät eri säännöillä eri paikoilla, kunhan niille vain ensin opetetaan ne. Älä koskaan rankaise koiraasi, mikäli se ei heti opi uutta sääntöä. Koirasi ei tee sitä tahallaan ärsyttääkseen sinua! Toista sääntö koirallesi rauhallisesti, ja palkitse oikeasta käytöksestä. Se oppii kyllä pian.
Kävelyt: mitä pitää mielessä
Onko koirasi tottunut lenkkeilemään vapaana? Jopa omistajaansa hyvin tottelevat koirat voivat käyttäytyä toisin jonkun muun kanssa. Vastuullinen lemmikinhoitaja pitää turvallisuuden aina mielessä, ja päästää koiran vapaaksi vain turvallisella ja aidatulla alueella. Kerro lemmikinhoitajalle koirasi käytöksestä ulkona, mistä se pitää ja mitä se pelkää. Lemmikinhoitaja - ajattelitko viedä hoitokoiran läheiseen metsään autolla? Muista aina varmistaa koiran turvallisuus autossa, esim. häkillä (jos sinulla tai omistajalla on häkki), tai autovaljailla. Tämä ei ole pelkästään turvallista, mutta myös estää koiraa karkaamasta ovesta heti, kun aukaiset oven.
Koiranhoitajan kokemus.
Kysy hoitajalta, paljonko hänellä on kokemusta koirista. Kuinka monta vuotta hän on ollut koirien parissa? Onko kokemusta sekä pienistä, että isoista koirista - ja mistä roduista? Hoitaako hän useinkin lemmikkejä? Tunteeko hoitaja koirien käyttäytymistä ja elekieltä? Mitä hoitaja tekisi, jos koirasi alkaisi stressaantumaan tai pelkäisi? Jälleen kerran - kysy kaikesta mitä keksit. Näin varmistatte, että olette yhteisymmärryksessä koirasi luonteesta ja siitä, että hoitaja varmasti pärjää koirasi kanssa.
Varautukaa siihen, mihin ei voi varautua.
Mikä vain koira voi käyttäytyä ennalta tuntemattomasti oudossa tilanteessa. Se voi esimerkiksi stressaantua, olla eroahdistunut, vinkua, käyttäytyä eri tavalla lasten tai koirien kanssa tai jopa yrittää lähteä karkuun. Ole tietoinen, että tällaista voi tapahtua, ja pidä huolta että myös lemmikinhoitaja tiedostaa tämän. Kysy mitä hoitaja tekisi tällaisissa tilanteissa. Jos haluatte tietää kuinka koirasi käyttäytyy hoitajan luona, varatkaa ennalta yhden yön testiyöpyminen!
Kuinka pidämme yhteyttä?
Keskustelkaa kuinka koirasi tuodaan (tai haetaan) lemmikinhoitajan luokse, ja anna hoitajalle eläinlääkärisi, sekä hätäyhteyshenkilön tiedot. Varmista, että koirasi on mikrosirutettu ja rekisteröity, jotta se voidaan tunnistaan mikäli se sattuisi karkaamaan. Sopikaa päivittäisistä viesteistä, hoitaja voi esim. lähettää päivittäisen kuvan Pawshaken kautta.
Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: luota vaistoosi.
Kyse on vain siitä, että olet tyytyväinen lemmikinhoitajaasi ja luotat että koirasi viihtyy hoitajan luona. Koiranhoitajat - on hyvin tärkeää luoda hyvä suhde lemmikinomistajan kanssa. Olkaa voimia ja uteliaita - silloin hyvä hoitosuhde on taattu! Eikö olekin jännittävää? Tottakai - uusiin ihmisiin ja lemmikeihin tutustuminen on mukavaa. Mistä haluaisit jutella tutustumistapaamisessa, unohdimmeko mainita jotain? Jaa kokemuksesi Facebook sivullamme!